Retourprocedure en zichttermijn

 

Annuleren bestelling

Bestelling annuleren? Als de verwerking van je order nog niet is afgerond is dit mogelijk. Neem zo spoedig mogelijk contact met ons op o.v.v. het ordernummer en de eventuele reden. Mocht een betaling reeds hebben plaatsgevonden (bijvoorbeeld via iDeal) en je bestelling is nog niet verzonden, dan wordt het volledige aankoopbedrag direct gecrediteerd.

 

Ruilen en Retourneren

Bestelling ontvangen maar niet blij met de aankoop? Artikelen die je via onze site hebt besteld kunnen tegen bepaalde voorwaarden worden geretourneerd en deswenst omgeruild. Hieraan zijn geen annuleringskosten verbonden.

 

Voorwaarden

Op of aan het afgeleverde mag geen enkele wijziging zijn aangebracht en het afgeleverde dient in ongeschonden staat en vrij van gebruikssporen te zijn; alle meegezonden documentatie, garantiebewijzen en verpakkingsmaterialen dienen te worden gevoegd bij de retourzending. De kosten voor het verzenden en eventuele verzekering van de retourzending zijn voor rekening van de koper. Niet of onvoldoende gefrankeerde retourzendingen worden door ons geweigerd. Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat BatterijenExpert.nl niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van geretourneerde artikelen. Vraag daarom op het postagentschap altijd om een traceercode en bewaar deze zorgvuldig.

Aan de retourprocedure zijn geen voorwaarden verbonden.

Het aankoopbedrag wordt na correcte ontvangst van de retourartikelen zo spoedig mogelijk gecrediteerd. 

 

Uitzonderingen

Onderstaand een aantal belangrijke uitzonderingen:

  • Producten die zijn aangeschaft voor professioneel/zakelijk gebruik en/of door een onderneming, stichting, vereniging of enig ander rechtspersoon komen niet in aanmerking voor deze retourregeling. 

  • Artikelen die op verzoek van consument speciaal zijn besteld kunnen niet worden geruild of geretourneerd.

  • Producten als batterijen, accu’s en overige artikelen voor frequent huishoudelijk gebruik kunnen niet meer worden geruild of geretourneerd zodra de verpakking is geopend.

 

Retourprocedure

Wil je gebruik maken van de mogelijkheid iets te retourneren dan dien je dit binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van het product aan ons kenbaar te maken. Neem hiervoor contact met ons op. Je ontvangt van ons daarop verzendinstructies met een eventueel RMA nummer. Dit nummer moet duidelijk zichtbaar op de retourzending vermeld worden. Niet nakomen van deze instructies geeft onnodig extra werk. Wij zullen in dit voorkomende geval kosten in rekening kunnen brengen welke zullen worden verrekend met eventuele creditering.

 

Tips voor het retour sturen

  • Zorg ervoor dat het artikel goed ingepakt is zodat deze niet beschadigd raakt tijdens het retourtransport.
  • Gebruik bij voorkeur dezelfde omdoos en verpakkingsmaterialen waarin je het product hebt ontvangen.
  • Plak in geen geval stickers op de productverpakking.
  • Schrijf NIET op de productverpakking. 

 

Termijn

Uiterlijk binnen 14 dagen na je melding dien je het product aan ons terug te sturen. Wanneer we de retourzending ontvangen hebben, sturen we een e-mail ter bevestiging. Dit is meestal binnen enkele dagen. Als er al betaald is en aan de voorwaarden voor retournering is voldaan, wordt en binnen 5 werkdagen gecrediteerd.